Genel

QR Kod Menüleri: Oteller ve Restoranlar için Adım Adım Rehber

Pandemi sonrası dünyada konuklarla etkileşim kurmanın yollarını mı arıyorsunuz? Restoran operasyonlarınızı kolaylaştırmak mı istiyorsunuz? Veya sadece verileri incelemeyi ve müşterilerinizin sipariş verme davranışları hakkında daha fazla bilgi edinmeyi mi merak ediyorsunuz? QR kod menüleri, tüm bu ihtiyaçlar için çözümler sunuyor ve otel ve restoranlardan konser salonlarına ve spor salonlarına kadar her tür konaklama işletmesinde hızla popülerlik kazanıyor. Belki de müşteri olarak temassız bir menü kullandınız! QR kod menüleri, fiziksel menülerin sağlayamadığı pek çok fayda sağlar, bu yüzden bunları kendi işinizde nasıl uygulayabileceğinizi merak ediyor olabilirsiniz.

bu restoran endüstrisi (ve misafirperverlik genel olarak) pandeminin ardından büyük bir dijital dönüşüm geçirdi ancak bunlar kısa ömürlü trendler değil, iş yapma şeklimizde uzun vadeli değişimler.

Bu makale, QR kod menüleri hakkında bilmeniz gereken her şeyi sunar; artıları ve eksileri açıklayacağız ve uygulama sürecinde size yol göstereceğiz. Bu makalenin sonunda, kendi QR kod menü stratejinizi başlatmaya hazır olacaksınız.

QR Kod Menüsü nedir?

QR kod menüsünün tam olarak ne olduğunu tanımlayarak başlayalım. QR kod menüsü, akıllı telefonunuzla QR kodunu tarayarak erişebileceğiniz dijital bir menüdür. QR kodunu taradığınızda, akıllı telefonunuz menünüzün barındırıldığı bir web sayfası açacaktır. Birçok restoran QR kodlarını doğrudan masa üstlerine, küçük kağıt kartlara veya plastik afişlere yerleştirir. Bir otel, resepsiyonda veya her konuk odasında bir yerde bir QR kodu görüntüleyebilir. Her QR kodu benzersiz bir web sayfasına yönlendirilir; bu nedenle, örneğin, bir QR kodunu öğle yemeği menünüze ve diğerini de akşam yemeği menünüze yönlendirecek şekilde yapılandırabilirsiniz.

Geleneksel kağıt menülerin aksine, dijital QR kod menüleri, ödeme yapma veya geri bildirim gönderme gibi menü öğelerini göstermenin yanı sıra işlevsellik de sunabilir. Ve bu dijital menüler, restoran sahipleri, yöneticiler, personel ve misafirler için onları kağıt menülerden güzel bir yükseltme haline getiren bir dizi avantaj sağlayabilir.

QR Kod Menülerinin Temel Faydaları

Bir lokantacı neden QR kod menüleri için kağıt menülerden vazgeçsin? Bu teknoloji etkin menülerin sağlayabileceği en ilgi çekici faydaları keşfedelim.

  • Değiştirmesi kolay: Restoran sahiplerinin dijital menülerle çalışmayı sevmesinin bir nedeni, herhangi bir menü değişikliğinin sadece birkaç tıklamayla tamamlanıp hemen yayınlanabilmesidir. Bir menü öğesi mi bitti? Dijital menüden basitçe gizleyebilirsiniz. Bir yazım hatası düzeltmeniz mi gerekiyor? Menüleri yeniden yazdırmanıza gerek yok. Fiyatlandırmayı haftanın gününe ve yemek dönemine göre ayarlamak ister misiniz? Bunların hepsi dijital menülerle mümkün. 
  • Güzel ve stratejik menü tasarımı: Kusursuz değişikliklere ek olarak, QR kod menüleri olabildiğince kolay okunacak şekilde tasarlanmıştır ve özel ürünleri veya önerilen eşleştirmeleri vurgulamanıza olanak tanıyan promosyon araçlarından yararlanabilirsiniz.
  • Güvenli ve temassız: Salgının ışığında, müşteri tercihleri ​​ezici bir şekilde temassız seçeneklere doğru kaydı ve restoran menüleri de istisna değil. Müşteriler, diğer konukların az önce ele aldığı kağıt menüye dokunmak istemezler. QR kodları, müşterilerinizin yalnızca kendi akıllı telefonlarına dokunarak menüye erişmelerini sağlar.
  • Maliyet ve zaman tasarrufu: Personelinizin kağıt menüleri yazdırmaya ve düzenlemeye ihtiyacı olmadığında, müşterilerle etkileşim kurmak veya diğer yan işlerle ilgilenmek için daha fazla zamanları olacaktır. Ek olarak, QR kod menüleri, tabloların daha hızlı çevrilmesini sağlar. 
  • Daha çevre dostu: Misafirleriniz çevre üzerindeki etkilerinin bilincinde mi? Kullanıldıktan sonra veya menü değiştiğinde atılması gereken kağıt menülerin aksine, dijital menülerin çevresel sonuçları yoktur. 
  • Daha hızlı hizmet: Müşterilerin tezgahta veya meşgul bir barda sipariş verdiği hızlı servis restoran ortamında, QR kod menüleri, müşterilerin önce bir sunucuyla etkileşime girmelerine gerek kalmadan menüye kendi hızlarında göz atmalarını sağlayabilir. Menü isteme ihtiyacını ortadan kaldırmak servisin hızını artırabilir.
  • Müşteri verilerinin toplanması: Bazı dijital menü platformları, bir dizi analitik özellik ile birlikte gelir. Müşterilerin her menü sayfasında ne kadar zaman harcadıklarını merak ediyor olabilirsiniz veya belki de birkaç fotoğraf, biçimlendirme veya menü açıklaması varyasyonunu test etmek isteyebilirsiniz. Dijital menüler, kağıt menülerin yapamayacağı şekillerde müşteri davranışı hakkında fikir verebilir.

QR Kod Menü Kullanmak İsteyenler için Hususlar

QR kod menülerinin her işletme için mükemmel bir çözüm olmadığını unutmamak önemlidir. Kağıt menülerden uzaklaşmaya karar vermeden önce, olası bazı olumsuzlukları dikkatlice düşünmek isteyeceksiniz. İlk olarak, bazı restoranlarda kağıt menüler deneyimin bir parçasıdır. Michelin yıldızlı bir kuruluş, görünürde akıllı telefonların olmadığı romantik bir ortam yaratırken yüksek kaliteli kağıt menüler kullanmaya devam etmek isteyebilir. Bu durumda, QR kod menüleri aslında deneyimden uzaklaşacaktır. Ayrıca, restoran konuklarınız teknoloji konusunda çok bilgili değilse veya restoranınızın güçlü bir cep telefonu sinyaline sahip değilse, QR kod menüleri çözdüğünden daha fazla soruna neden olabilir. Ayrıca, dijital menüler gibi herhangi bir yeni özelliğin tanıtılmasının, sisteme alışmak için eğitim ve en az birkaç gün gerektireceğini unutmayın,

QR Kod Menüleri Nasıl Yapılır?

QR kodlarının faydaları size çekici geliyorsa ve bunları mekanınızda kullanmaktan heyecan duyuyorsanız, muhtemelen nereden başlayacağınızı merak ediyorsunuzdur. En baştan başlayarak QR kod menülerini uygulama sürecini özetleyelim.

  1. Hangi işlevselliğe ihtiyacınız olduğuna karar verin. QR kod menü platformları basitten karmaşığa doğru değişir. Restoranınız, yalnızca birkaç menü seçeneğine sahip, sade bir karşı-servis ortak noktası mı? Belki basit bir QR kod menüsü en iyisi olurdu. Ya da belki restoranınızın farklı gün bölümleri için birkaç farklı menüsü vardır ve siz mümkün olduğunca çok analitik kasla ilgileniyorsunuzdur. O zaman, diğer yerinde yazılımınızla entegrasyonlar sunan tüm özelliklere sahip son teknoloji bir dijital menü sistemini tercih etmek isteyebilirsiniz. POS entegrasyonuna, PMS entegrasyonuna mı ihtiyacınız var yoksa sadece mobil cüzdan ve kredi kartı işleme ödeme. Farklı mobil sipariş sistemleri farklı kullanım durumlarına hizmet eder. İşletmenizdeki yemek deneyiminden bağımsız olarak, dijital menüleri yalnızca çevrimiçi bir menü PDF’si olarak değil, bir strateji olarak düşünmelisiniz.
  2. Bütçenizi anlayın. Ne kadar harcamak istiyorsun? En temel QR kod araçları ücretsizdir veya daha sağlam işlevsellik için aylık abonelik veya küçük satış yüzdesi ödeyebilirsiniz. Ücretsiz QR kod menüleri ile genellikle ödediğinizin (veya almadığınızın) karşılığını alırsınız. PDF yemek menüleri, genellikle işçilikten tasarruf edemeyeceğiniz, yüksek kârlılıklardan para kazanamayacağınız anlamına gelir. dijital satışlar. Çoğu kullanım durumunda, daha fazla premium iş ortağının çok güçlü yatırım getirisi vardır – sektördeki liderlere bir bakın, Dominos ve Starbucks dijitale yatırım yaparak başardı.
  3. Bir sistem seçin. Ne aradığınıza karar verdikten sonra, bir yazılım satıcısı seçme zamanı. Düşük maliyetli “ucuz ve kirli” rotaya gidiyorsanız, tercih edebilirsiniz. Her sistemin biraz farklı bir kullanıcı deneyimi vardır, bu nedenle bir sistemi satın almadan önce denemek için bazı ücretsiz demolardan yararlanmanızı öneririz.
  4. Menülerinizi oluşturun. Şimdi eğlenceli kısım için! Artık dijital menülerinizi oluşturmaya başlayabilirsiniz. Menü öğesi açıklamaları, fiyatlandırma eklemek ve sistem izin veriyorsa fotoğraf yüklemek isteyeceksiniz. Farklı yemek dönemleri, içecekler, tatlılar ve daha fazlası için ayrı menüler oluşturmak isteyebilirsiniz. Bazı sistemler, bazı pazarlama taktiklerinden yararlanabilmeniz için özel teklifleri veya mevsimlik menü öğelerini vurgulamanıza izin verir. Diğer sistemler sizden bir PDF menüsü yüklemenizi isteyebilir.
  5. Personelinizi eğitin. QR kodlarınızı vahşi ortama koymadan önce, personelinizi sisteme aşina olmaları ve konukların sistemi kullanmasına yardımcı olabilmeleri için eğitmek isteyeceksiniz. Örneğin, bir misafir teknoloji konusunda daha az bilgiliyse, personeliniz menüye erişmelerine yardımcı olabilir. Ayrıca menünün güncellemelerini yapma süreci konusunda yöneticilere eğitim verebilirsiniz.
  6. QR kodlarınızı görüntüleyin. Müşteriler QR kodlarınızı yalnızca bulabilirlerse tarayabilir, bu nedenle kodları masa üstü veya plastik ekranlardaki ekler gibi uygun, belirgin noktalarda göstermek isteyeceksiniz.
  7. Menünüzü gerektiği gibi değiştirin. Başlattıktan sonra, menü değişikliği yapmanız gerektiğinde, dijital sürümü güncellemeniz yeterlidir.

Otelinize, restoranınıza veya mekanınıza QR kod menüleri getirmek ister misiniz? Müşterilere menünüze erişmeleri için güvenli, temassız ve kullanıcı dostu bir yol sunmak için daha iyi bir zaman olamaz.

Author

gorkem

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.